Millionbøf med blomkåls- og kartoffelmos
Slankende opskrift på Millionbøf med blomkåls- og kartoffelmos
(4 pers.)
500 g hakket oksekød
2 løg
2 fed hvidløg
2 røde chili
2 tsk. frisk estragon
2 gulerødder
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. tomatpuré
½ dl balsamicoeddike
2-3 stk. laurbærblade
1 oksebouillon-terning
Kulør
Salt og peber
Majsstivelse
Kartoffelmos
1 kg kartofler
200 g blomkål
1 fed hvidløg
2 spsk. smør el. olivenolie
1-2 dl mælk
Salt og peber
Evt. friskrevet parmesan
1 bdt. bredbladet persille
Fremgangsmåde
Hak løgene fint og knus hvidløgene. Riv gulerødderne. Brun kødet i lidt olie og tilsæt tomater, tomatpuré, rødvin, balsamicoeddike, laurbærblade og de revne gulerødder. Når det begynder at koge, tilsættes oksebouillon og kulør. Tilsæt majsstivelsen lidt ad gangen, til retten har den rette konsistens, smag den til med salt og lad den simre et kvarters tid.
Kog kartoflerne møre uden salt. Lad blomkål og hvidløg koge med de sidste 5 min. Hæld kogevandet fra og mos blandingen med et piskeris eller en håndmikser. Tilsæt smør og mælk. Kom evt. lidt kogevand i, hvis du vil have mosen tyndere. Smag den til med salt, peber og evt. friskrevet parmesan. Server retten med hakket, bredbladet persille til.
Energi-information pr. portion
Energi 2086 kJ/ 498 kCal
Protein: 37 g
Kulhydrater: 50 g
Fedt: 15 g
Kostfibre: 4 g