Gå til hovedindhold

Millionbøf med rosmarinkartofler

Denne millionbøf er ikke nær så tung og kalorieholding, som den klassiske mange af os kender. Du kan enten bruge kyllinge- eller oksekød, alt efter hvad du bedst kan lide. Server kødet med dejlige sprøde kartofler.
2 personer

Ingredisenser til millionbøf med rosmarinkartofler:

300 g hakket kyllingekød, alternativt oksekød
1 tsk. urtesalt
1 tsk. friskkværnet peber
1 spsk. smør
100 g løg
1 grøntsagsbouillonterning
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpuré
 
Rosmarinkartofler:
150 g kartofler
2 tsk. karry
2 tsk. urtesalt
2 spsk. frisk rosmarin
20 g kokosolie eller anden olie
 

Fremgangsmåde

Ovnen sættes på 180°.
Kartoflerne – med skræl – skæres i lange stykker, som gnides med olie og drysses med en blanding af karry, salt og rosmarin.
Bag kartoflerne sprøde – det tager ca. 25 min.
Kødet steges ved medium varme sammen med finthakket løg og krydres med salt og peber.
Rør godt i kødet og tilsæt hakkede tomater, bouillonterning og tomatpuré.
Lad retten småsnurre nogle min. og læg låg på, indtil kartoflerne er klar til servering.
 
Kcal pr. person: 460
Fedt: 45 %
Protein: 31 %
Kulhydrat: 24 %