Gå til hovedindhold

Minirugbrød

45 stk.

250 g skårne rugkerner
3 dl kogende vand
1 flaske hvidtøl
50 g gær
3½ dl kærnemælk
200 g hvedemel
1 tsk. stødt anis
1 tsk. stødt fennikel
1½ spsk. salt (groft)
1 kg rugmel
Olie til pensling (f.eks. olivenolie)

Kom rugkernerne i en stor skål og hæld det kogende vand over. Lad blandingen trække i ca. 1 time. Tilsæt hvidtøl og rør gæren ud heri. Hæld kærnemælk, hvedemel, stødt anis, stødt fennikel og salt i blandingen og ælt godt igennem. Herefter æltes rugmelet i lidt efter lidt, til dejen er lidt fast. Dæk dejen til med et rent viskestykke og stil den til hævning på et lunt sted i ca. 1 time. Beklæd en bradepande (ca. 34 x 40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Dyp hænderne i koldt vand og glat overfladen.
Lad dejen hæve igen på et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen igennem, 4 gange på den korte led og 8 gange på den lange led (dvs.9 brød på den lange led og 5 på den korte), så der i alt bliver 45 små rugbrød. Pensl med olie og sæt bradepanden i en kold oven. Tænd ovnen på 200° og bag brødet i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødet stå ved eftervarmen i ca. 10 min. Når brødet er afkølet, brækkes det fra hinanden.

TIP

  • Brødet kan fryses og er et godt tilbehør til supper og salater eller som et supplement til madpakken.

PR. BRØD

Energi 118 kcal/490 kJ
Fedt 1 g
Kulhydrater 26 g
Protein 4 g
Alkohol  1 g

Madopskrift: Diætist Pernille Brøndum, Slankedoktor

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv også...
Risklatkager
Fyldig vintersuppe med  kylling

Læs mere om