Mørbrad med græskarcreme og stegte svampe (508 kcal)
Denne mørbrad skal simre i ovnen i 6-8 timer og serveres med græskarcreme, stegte svampe og groft brød - et festmåltid til din weekend.
Ingredienser - Mørbrad med græskarcreme og stegte svampe
Tid: 30 min. + stegetid: 6-8 timer
300 g afpudset svinemørbrad
Salt og peber
2 timiankviste
300 g græskar i grove terninger
1 dl fløde, 9%
300 g rensede svampe
10 g smør
Persille
150 g groft brød
Prøv også: Rosmarinkrydret mørbrad med stegt kartoffel og rødbederåkost
Fremgangsmåde - Mørbrad med græskarcreme og stegte svampe
Tænd ovnen på 75 grader.
Brun kødet på en tør pande, krydr med salt, peber og timian og læg det i et lille ovnfast fad. Dæk fadet med folie og sæt kødet i ovnen i 6-8 timer.
Kog græskarstykkerne møre i letsaltet vand, hæld vandet fra, tilsæt fløde og blend til en tyk creme med en stavblender og smag til med salt og peber.
Skær svampene i små stykker og steg dem gyldne og møre i smør.
Anret kødet i skiver på en bund af græskarcreme og kom svampene ved.
Drys med hakket persille og server med brød.
Prøv også: Fyldt mørbrad med rødder