Morgengrød med gojibær (283 kcal)
Sund, nærende og lækker morgengrød med gojibær, citron og hasselnødder - den perfekte start på dagen!
Ingredienser - Morgengrød med gojibær
(4 portioner)
2 dl boghvedegryn
½ dl tørrede gojibær (eller andre tørrede bær)
Saft og revet skal af ½ citron
½ tsk. salt
½ l vand
2½ dl grovvalsede havregryn
2-4 dl mælk
2 spsk. hakkede hasselnødder (eller en anden slags nødder)
Prøv også: Grød med chiafrø og abrikosdrys
Fremgangsmåde - Morgengrød med gojibær
Kom boghvedegryn, gojibær, citronsaft og -skal, salt og vand i en gryde og lad det stå i blød i mindst 3 timer og gerne natten over.
Sæt gryden på varmen og tilsæt havregryn. Lad det koge i 5 min. under omrøring og spæd jævnligt med mælk, til konsistensen passer.
Servér grøden med lidt hakkede nødder på toppen.
Gode bær til grøden
Gojibær stammer fra Tibet og smager lidt som kirsebær og tranebær. Kan du ikke få gojibær, kan du derfor sagtens erstatte dem med tranebær eller tørrede kirsebær. Du kan også bruge hakkede svesker eller abrikos. Du kan købe gojibær her >>
Prøv også: Nøddebrød med hurtige hindbær
Artiklen indeholder affiliate links.