Gå til hovedindhold

Oksefrikadeller med tomatsalat

Nemme små oksefrikadeller med persille, mandler og pinjekerner. Spis dem til aften, som en snack mellem måltiderne eller tag dem med i madpakken.
2 personer

Ingredienser til oksefrikadeller med tomatsalat: 

300 g hakket oksekødfars (3-6%)
50 g persille
50 g mandler
25 g pinjekerner
 

Salat:

200 g blommetomater
25 g løg
100 g feta
25 g sorte oliven
2 spsk. basilikum
10 g olivenolie
1 knsp. salt
 

Fremgangsmåde

Oksekødet blandes med hakket persille, finthakkede mandler og pinjekerner.
Form dellerne og steg dem gyldne i 3-5 minutter på hver side.
Tomaterne skæres i halve, løget finthakkes, olivenerne halveres og basilikum snittes ganske fint.
Fetaen smuldres, og det hele blandes til en lækker salat, der dryppes med lidt olivenolie og salt før servering sammen med oksedellerne.
 
Kcal pr. person: 649
Fedt: 61 %
Protein: 30 %
Kulhydrat: 9 %