Gå til hovedindhold

Oksetyndsteg med varme rodfrugter

Ved at stege en hel steg har du mad til flere dage. Tyndstegen smager dejligt, også selv om den serveres og spises kold. En del af stegen kan bruges som pålæg eller skæres i tern og bruges til biksemad. Både steg og grønsager kan fryses.

Oksetyndsteg med varme rodfrugter til 1 pers.

Ingredienser - Oksetyndsteg med varme rodfrugter

1 kg afpudset tyndsteg (1 portion = 125 g færdigstegt tyndsteg)
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
2 tsk. tørret basilikum
1 tsk. paprika
2 dl vand
75 g gulerod
75 g selleri
150 g kartofler
1 spsk. akaciehonning
1 tsk. tørret basilikum
Salt og peber

 

TIP

Ved at stege en hel steg har du mad til flere dage. Tyndstegen smager dejligt, også selv om den serveres og spises kold. En del af stegen kan bruges som pålæg eller skæres i tern og bruges til biksemad. Både steg og grønsager kan fryses.

Fremgangsmåde - Oksetyndsteg med varme rodfrugter

Bland olie, basilikum, paprika, salt og peber sammen og krydr tyndstegen med blandingen. Læg stegen i en bradepande og brun den ved 225° i ca. 15 min.
Rens grønsagerne, mens stegen bruner. Skær gulerødder og selleri i passende stave og kartofler i både. Hæld grønsagerne i en skål og bland dem med olie, oregano, akaciehonning, salt og peber. Læg grønsagerne ved siden af stegen efter de 15 min. Dæmp varmen til 150° og hæld 2 dl vand i bradepanden. Lad tyndstegen stege videre sammen med grønsagerne i ca. 45-55 min. eller til centrumstemperaturen viser 68°. Stegen vil da være let rosa.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile tildækket i ca. 15 min. før den skæres for. Sluk ovnen og lad grønsagerne få eftervarmen, mens stegen trækker.
Hold øje med grønsagerne, er de færdige før tid, så tag dem ud af ovnen og opbevar dem i et ildfast fad, tildækket med sølvpapir, indtil stegen er færdig.
Bemærk, at stegetiden er afhængig af kødets tykkelse, derfor er det en fordel at anvende et stegetermometer.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG:

 

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Oksekød

125 g

125 g

200 g

Grønsager

300 g

150 g

150 g

Tilbehør

150 g

175 g

150 g

Kcal/ kJ

531/2231

476/1989

543/2271

Se også:

Rødbedesalat med parmesan

Bønnesalat i persilledressing

Læs mere om