Gå til hovedindhold

Omelet med timianristede svampe

Er du også begyndt at indføre en kødfri dag om ugen? Eller har du bare lyst til at spise lidt mindre kød ind i mellem? Så er omelet en rigtig god erstatning. På grund af æggene har omeletter et højt indhold af protein og mætter derfor godt. I denne opskrift har vi fyldt omeletten med lækre svampe. En rigtig efterårsret.
(2 pers)

Ingredienser til omelet med timianristede svampe: 

2 æggehvide
2 æg str. m/l
150 g hytteost
Salt, peber
½ spsk. olie til stegning
250 g svampe
2-3 timiankviste
100 g groft rugbrød
 
Prøv også: Omelet-pizza 
 

Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne luftige og stive.
Pisk æg og hytteost sammen og krydr med salt og peber.
Vend den luftige æggehvide i æggemassen.
Pensl en lille slip let-pande med lidt olie og varm den op.
Hæld æggemassen ud på panden og bag omeletten ved lav varme, til den er stivnet.
Skær rensede svampe i lidt mindre stykker og rist dem i resten af olien sammen med timian på en anden pande.
Krydr med salt og peber og læg svampene på den ene halvdel af omeletten og fold den anden henover.
Servér straks med rugbrød.
 
Energi pr. person: 351 kcal.
Fordelt på: protein 32%, kulhydrat 38%, fedt 30%