Gå til hovedindhold

Osso buco med grønt drys

Slankende opskrift på osso buco med grønt drys

Slankende opskrift på osso buco med grønt drys

(4 pers.)

5 skiver osso buco (okse – eller kalveskank)
1 dl mel
Salt og peber
Smør til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
50 g selleri
300 g champignon
2 spsk. tomatpuré
2 dl hvidvin
3 stk. laurbærblade

Gremolata
½ bdt. persille
1 usprøjtet citron
3 fed hvidløg

Tilbehør
Kogte kartofler

Sådan gør du
Rids kanterne af kødstykkernes, så de ikke danner skåle under stegning. Bland mel med salt og peber og vend kødstykkerne heri. Varm smørret i en stor gryde og brun kødstykkerne på alle sider, evt. ad flere omgange. Tag kødstykkerne op og svits løg og hvidløg i et par min. Tilsæt gulerødder, selleri og champignon og lad det stege videre endnu et par min., inden tomatpuré, hvidvin og laurbærblade tilsættes. Lad retten simre ved svag varme under låg i 2-3 timer, til kødet er mørt. Hak og bland ingredienserne til gremolataen og drys den over. Server kartofler til retten. 

Energi-information pr. portion
Energi 1458 kJ/348 kCal

Protein: 32 g
Kulhydrater: 25 g
Fedt: 8 g
Kostfibre: 4 g
Alkohol: 4 g