Gå til hovedindhold

Pære- brombærcrumble

Uhm! En god brombærcrumble med lidt is på toppen er noget af det bedste. Her får du et bud på, hvordan du kan lave dessert uden store mængder smør eller fløde.
(2 pers.) 
Tid: 20 min. 

Ingredienser til pære-brombærcrumble: 

1 stor pære i tern
50 g friske brombær
30 g rørsukker
50 g havregryn
15 g poppede perlebyg ¼ stang vanilje
20 g grofthakkede nødder
2 spsk. flydende honning
1 spsk. smeltet smør
100 g fedtfattig vaniljeis, f.eks. Easis eller Yoggi
 
 

Fremgangsmåde

Kom pære og brombær i to små ovnfaste skåle eller små portionsjernpander og drys med sukker.
Bland havregryn, perlebyg og nødder og hæld det over frugten. 
Dryp med honning og smeltet smør.
Bag crumblen ved 200° i ca. 10 min., til overfladen er gylden og sprød.
Server lun med vaniljeis.
 
Energi pr. person: 408 kcal. fedt 27%, protein 8%,  kulhydrat 65%