Gå til hovedindhold

Pære med gedeost og rodfrugt-julienne (382 kcal)

Let og lækker frokost til 5:2 Kuren - pære med gedeost, rodfrugter og vinaigrette. Retten egner sig også glimrende som forret.

Let og lækker frokost til 5:2 Kuren - pære med gedeost, rodfrugter og vinaigrette. Retten egner sig også glimrende som forret.

Ingredienser - Pære med gedeost og rodfrugt-julienne

(1 portion)
50 g gedeost (maks. 50+)
½ fast pære
50 g pastinak
50 g rodselleri
50 g gulerod
2 spsk. hakket bredbladet persille

Vinaigrette
2 tsk. sennep
15 g olivenolie
2 spsk. lys eddike
1 fed hvidløg
Et par dråber ISIS flydende Perfect Sød
Salt og peber

Prøv også: Kylling med porre-vinaigrette

Fremgangsmåde - Pære med gedeost og rodfrugt-julienne

Skær ost og pære i skiver og læg osten oven på pæreskiverne. Læg dem derefter på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i en 200° varm ovn, til osten er blevet gylden.

Striml selleri og gulerod så fint som muligt, gerne med et juliennejern. Bland grøntsagerne med persille.

Kom sennep, olie, eddike, hvidløg, sødemiddel, salt og peber i et glas og ryst vinaigretten sammen til en tyk, cremet dressing. Hæld den over grøntsagerne og læg pære-oste-skiverne ovenpå.

Servér straks retten.

TIP!
Har du ikke tid til at bage ost og pære, så kan du bare skære de to ingredienser i små stykker og vende dem i salaten.

Prøv også: Tomatsauce på svampebund