Gå til hovedindhold

Pastinaksuppe

Så er det på tide at komme tilbage på sporet efter julens tunge mad og festligheder. Denne pastinaksuppe er fyldt med grøntsager og krydderier, der giver masser smag.
2 personer

Ingredienser til pastinaksuppe: 

400 g pastinak
300 g blomkål
50 g skalotteløg
2 fed hvidløg
1 grøntsagsbouillonterning
1 rød chili uden kerner
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. karry
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. kryddersalt
 

Fremgangsmåde 

Pastinakken skrælles og skæres i grove terninger.
Blomkålen deles i buketter, skalotteløg skæres i små terninger, og hvidløg snittes fint.
De fire ingredienser svitses i et par minutter ved høj varme i en tykbundet gryde.
Dernæst tilsættes bouillon, chili, koriander, karry, spidskommen, kryddersalt samt ¾ l kogende vand.
Kog det op i 10-15 minutter, rør rundt, læg låg på, sluk for varmen og blend suppen før servering.
 
Kcal pr. person: 244
Fedt: 16 %
Protein: 15 %
Kulhydrat: 69 %