Persillesnegle
Persillesnegle
30 min. + hæve- og bagetid
10 stk.
Ingedienser
25 g gær
2 dl lunt vand
½ dl yoghurt naturel
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
1 spsk. olie
1 æg
150 g sigtet fuldkornsmel
250 g hvedemel
50 g smør
1 bdt. hakket persille
Æg eller mælk til pensling
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, sukker, olie og æg og rør det godt sammen. Rør fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet i gærblandingen og tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt, til den er smidig og elastisk, og lad den hvile tildækket i 45 min.
Rør smør og hakket persille sammen. Varm ovnen op til 220°.
Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant på ca. 40 x 40 cm. Fordel kryddersmørret på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær den i 10 tykke skiver og læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve ca. 30 min., spray dem med vand og bag dem ca. 15 min.
Energi pr. person: 222 kcal.
Fordelt på:
Fedt 33 %
Protein 10 %
Kulhydrat 57 %