Gå til hovedindhold

Persillesnegle

Persillesnegle på brødrist
Giv brødet ekstra saft, kraft og smag med f.eks. et lækkert grønt pift med persille.

Persillesnegle

30 min. + hæve- og bagetid

10 stk.

Ingedienser

25 g gær

2 dl lunt vand

½ dl yoghurt naturel

1 tsk. salt

½ tsk. sukker

1 spsk. olie

1 æg

150 g sigtet fuldkornsmel

250 g hvedemel 

50 g smør

1 bdt. hakket persille

Æg eller mælk til pensling

Prøv også: LCHF brød

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt yoghurt, salt, sukker, olie og æg og rør det godt sammen. Rør fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet i gærblandingen og tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt, til den er smidig og elastisk, og lad den hvile tildækket i 45 min. 

Rør smør og hakket persille sammen. Varm ovnen op til 220°.

Slå dejen ned og rul den ud til en stor firkant på ca. 40 x 40 cm. Fordel kryddersmørret på dejen og rul den sammen til en roulade. Skær den i 10 tykke skiver og læg sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve ca. 30 min., spray dem med vand og bag dem ca. 15 min. 

Prøv også: Kikærte-brød

Energi pr. person: 222 kcal. 

Fordelt på: 

Fedt 33 %

Protein 10 %

Kulhydrat 57 %