Gå til hovedindhold

Pizza med frisk tun og pesto

Lav din pizza af blomkål i stedet for durrummel, det vil gøre din mave gladere. Grøntsagerne mætter godt og er fyldt med kostfibre, der gavner dit kolesteroltal.
2 portioner

Ingredienser til pizza med frisk tun og pesto

500 g blomkål
100 g parmesan
1 tsk. tørret oregano
2 spsk. FiberHUSK eller loppefrøskaller
2 æg
1 knsp. salt
 
Pesto
2 spsk. pinjekerner
1 håndfuld frisk persille
1 fed hvidløg
Saft og skal fra ½ citron (økologisk)
4-6 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 knsp. salt
 
Topping
2 store tomater, gerne i forskellige farver
50 g parmesan
100-150 g rå sushi tun (købes hos enfiskemand) eller alternativt røget laks
Lidt frisk ruccola
Lidt saltflager
 
 

Fremgangsmåde

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Riv blomkålen på den grove side af et rivejern eller blend den i en foodprocessor.
Riv parmesanen fint.
Bland blomkål, parmesan, tørret oregano, FiberHUSK, æg og salt.
Rør det hele godt sammen.
Smør dejen ud på en bageplade belagt med bagepapir.
Form dejen til en rund pizzabund.
Bag bunden i ovnen i ca. 30-40 minutter, til den er fast og gylden i farven.
Rist pinjekerne på en tør pande i ca. 5 minutter.
Ryst panden undervejs for at undgå, at de bliver sorte.
Hak pinjekerner, persille, hvidløg, og bland det sammen med revet citronskal og -saft.
Drys med salt.
Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem på pizzaen.
Bag pizzaen 5-10 minutter mere, til tomaterne bliver let bløde.
Riv parmesanen på siden af et rivejern eller med en kartoffelskræller, så den bliver til tynde flager.
Skær tunen i tynde skiver.
Pynt pizzaen med parmesan, skiver af rå tun, pesto og frisk rucola.
Drys med lidt salt.
 
Twist: I denne opskrift er bunden, som normalt laves af durrummel, erstattet med en bund lavet af grøntsager.
Du kan erstatte blomkål med spinat, broccoli, knoldselleri eller pastinak.
 
Tarmboost: Den lækre grøntsagsbund
bidrager med kostfibre,
som gavner dit kolesteroltal.

Prøv også: Meatza med frisk topping