Gå til hovedindhold

Pocheret æg med lun spinat (273 kcal)

Med denne opskrift har du fået lidt over halvdelen af dine kalorier på en fastedag under 5:2 Kuren.

Med denne opskrift har du fået lidt over halvdelen af dine kalorier på en fastedag under 5:2 Kuren.

(4 portioner)

Det skal du bruge:
1 l vand
½ dl eddike
Salt
4 æg
200 g bladspinat (optøet)
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
4 skiver groft brød
2 tomater
Salatblade

Prøv også: Spinattærte med feta

Sådan gør du:
Giv vand, eddike og salt et opkog og skru ned for varmen. Slå æggene forsigtigt ud i vandet og lad dem pochere i 5 min., inden de tages op (vandet skal være mindst 90° varmt, men må ikke koge).

Pres væden af spinaten, svits den i olivenolien ogsmag den til med salt og peber. Læg spinaten på det ristede brød og læg æggene ovenpå. Servér retten med tomatbåde og salatblade.
 

MÆT MED ÆG

Æg er og bliver en sund fødevare til dit vægttab, uanset om det er blødkogt, stegt eller fx som herpocheret.

Leg med de mange muligheder og bliv overrasket over, hvor godt det mætter, og i hvor mange forklædninger du kan servere det.

Energi pr. portion
273 kcal / 1142 kJ
Fedt: 13 gram
Kulhydrat: 23 gram
Protein: 11 gram
Kostfibre: 5 gram

 

Læs mere om