Gå til hovedindhold

Rabarberfool - en skøn rabarbertrifli (243 kcal)

En fristende og lækker sommerdessert med rabarber.

Opskriften tager ca. 30 min. +  Køletid: 1 time

Rabarberfool - skøn rabarbertrifli

250 g rabarber
¼ stang vanilje
1 dl sukker
1 spsk. finthakket syltet ingefær
250 g græsk yoghurt 2%
¾ dl piskefløde
4 ladyfingers
Evt. skovsyre til pynt

Prøv også: Vild med rabarbertrifli, men på Dukankur? Prøv denne rabarberkompot med fromage frais

Sådan laver du rabarberfool

1. Bring langsomt snittede rabarber, vaniljekorn og sukker i kog og lad det simre nogle min., til rabarberne er møre. Lad det køle godt af.
2. Rør syltet ingefær og yoghurt sammen. Pisk fløden let og luftig og vend den med yoghurten.
3. Halvér kagerne og kom ½ i hvert glas sammen med halvdelen af rabarberkompotten. Læg cremen ovenpå og afslut med resten af rabarberkompotten.
4. Vend forsigtigt kompotten ind i cremen med en teske, pynt med den halve ladyfinger og evt. skovsyre og servér.

Energi pr. person: 243 kcal.
Fordelt på: protein 12%, kulhydrat 57%, fedt 31%

Prøv også: Blåbærtrifli