Gå til hovedindhold

Rødbede-is med chokorug-drys

Rødbede og rugbrød forbinder du måske ikke lige med is, men tilføjer du lidt chokolade og sukker kan disse tre ingredienser faktisk godt gå op i en højere enhed! Her får du en nem opskrift på en rigtig flot og velsmagende is.
8 pers.
Tid: 30 min. + afkøling og indfrysning: ca. 2 timer 

Ingredienser til rødbede-is med chokorug-drys:

100 g sukker
4 dl rødbedejuice
Revet skal og saft af ½ øko-citron
1 dåse kondenseret mælk, 397 g
250 g græsk yoghurt 2%
100 g mørkt fuldkornsrugbrød
75 g mørk chokolade
 

Fremgangsmåde

Bring sukker og 1 dl rød-bedesaft i kog og kog, til sukkeret er opløst. 
Tilsæt resten af rødebede-saften og bland med citronskal og -saft samt kondenseret mælk og yoghurt.
Rør det hele godt sammen og frys cremen i en ismaskine til fast, men cremet konsistens.
Alternativt kan du sætte cremen i fryseren og fryse den ind under jævnlig omrøring. 
Smuldr rugbrødet og vend det i smeltet chokolade.
Bred det ud på et stykke bagepapir og lad det hvile køligt, til chokoladen er stivnet.
Kugl isen op og drys med smuldret chokorug-crunch og pynt evt. med skovsyre.
 
Energi pr. person: 341 kcal.
Fordelt på: Protein 10%, kulhydrat 70%, fedt 20%