Gå til hovedindhold

Rødbedesalat med parmesan

Sprød rødbedesalat med parmesan og olie-eddike dressing. En rigtig flot salat, som passer godt til de fleste kødretter.

(3 portioner rødbedesalat med parmesan)

Ingredienser - Rødbedesalat 

400 g rødbeder
1 dl appelsinsaft
2 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. olivenolie
Salt og peber
100 g rucola eller andre salatblade
2 spsk. græskarkerner
50 g parmesanost

Fremgangsmåde - Rødbedesalat
Rens rødbederne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 min til de er møre. Smut herefter skindet af. Skyl rødbederne i koldt vand og skær dem i mundrette stykker. Læg rødbederne i en marinade bestående af appelsinsaft, balsamico, olivenolie, salt og peber. Lad dem trække minimum 1 time. Skyl rucolaen og fjern de groveste af stænglerne. Rist græskarkernerne til de er gyldne. Bland de marinerede rødbeder med rucola og drys med parmesan samt ristede græskarkerner.  
 

Energi-information pr. portion

Energi 196 kcal/820 kJ
Fedt 11 g
Kulhydrater 12 g
Protein 10 g
Kostfibre 1 g