Gå til hovedindhold

Rødspætte med tomat (292 kcal)

Kaloriefattig ret, som kan spises under fastedagene på 5:2 Kuren

4 portioner

Det skal du bruge:
4 store rødspættefileter
4 store tomater
1 bdt. purløg
1 dl vand
2 spsk. citronsaft
Salt og peber

Sauce
1 hakket løg
1 spsk. rapsolie
1 spsk. maizenamel
3 dl minimælk
Reven skal og saft af ½ citron
2 revne gulerødder
2 spsk. klippet purløg
Salt og peber
Kål
1 stor spidskål (400 g)
10 hakkede sorte oliven
uden sten
Salt og peber
Klippet purløg

Sådan gør du:

Fiskefileter:
Skær tomaterne i grove stykker og bland dem med klippet purløg, salt og peber.

Læg fiskefileterne med skindsiden opad og fordel tomatblandingen oven på dem. Fold fileterne sammen og læg dem i en lille bradepande.

Hæld vand og citronsaft over og krydr dem med salt og peber.

Dæk fadet med folie og bag fiskene i ovnen ved 180° i ca. 15 min.

Sauce:
Svits løget i olie i et par minutter, uden at det tager farve.

Rør maizenamelet ud i mælken og hæld jævningen over løgene. Lad saucen simre i 5 min., mens der røres i den.

Tilsæt citronskal og -saft samt gulerødder og lad saucen koge op, inden den smages til med purløg, salt og peber.

Kål:
Skær kålen i kvarter og kog den i rigeligt vand med salt i ca. 2 min. Hæld vandet fra, tilsæt oliven, salt og peber og vend det rundt.

Pynt med purløg og servér retten med kogte brune ris, kartofler eller pasta.

Energi pr. portion
292 kcal / 1222 kJ
Fedt: 7 gram
Kulhydrat: 20 gram
Protein: 33 gram
Kostfibre: 5 gram
Flapjacks