Gå til hovedindhold

Rødvinsbraiseret kalvebov med sellerimos og gulerødder (518 kcal)

Godt nok er simremad længe om at blive færdigt, men den passer sig selv, så man kan sagtens bruge tiden på andre gøremål imens. Prøv denne skønne simreret med rødvinsbraiseret kalvebov, sellerimos og gulerødder.

Godt nok er simremad længe om at blive færdigt, men den passer sig selv, så man kan sagtens bruge tiden på andre gøremål imens. Prøv denne skønne simreret med rødvinsbraiseret kalvebov, sellerimos og gulerødder.


Energi pr. person:
518 kcal.
Fordelt på: protein 30%, kulhydrat 31%, fedt 24%, alkohol 15 %
 

Ingredienser - Rødvinsbraiseret kalvebov med sellerimos og gulerødder

Tid: 30 min. + kogetid: 2 timer
300 g kalvebov, afpudset i store terninger
Lidt olie til bruning
Salt, peber
1 løg
2 hvidløg
1 spsk konc. tomatpuré
500 g skrællet selleri
1 stilk bladselleri
5 slanke gulerødder
¼ l rødvin
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 dl bouillon
1 dl madlavningsfløde, 8%
Hakket persille

Prøv også: Kalvebov i dildsovs med skalotteløg

Fremgangsmåde - Rødvinsbraiseret kalvebov med sellerimos og gulerødder

Brun kødet i lidt olie og krydr med salt og peber.

Tilsæt hakket løg og hvidløg og brun i endnu et par min.

Kom tomatpuré ved og brun i 1 min.

Skær 100 g selleri i terninger og snit bladsellerien og en gulerod. Put det hele i gryden, hæld rødvin over og kog op.

Kom krydderurter og bouillon ved og lad det hele simre for svag varme under låg i ca. 2 timer, til kødet er mørt. Skær resten af gulerødderne i lange skrå skiver og kog dem med de sidste 10 min.

Kog skyen kraftigt et øjeblik, til konsistensen er jævn.

Kog resten af sellerien mør i letsaltet vand i ca. 30 min. Hæld vandet fra, tilsæt fløde, kog op og mos sellerien godt. Smag til med salt og peber og server mosen til kødet drysset med hakket persille.

Prøv også: Boller i selleri
 

Artiklen indeholder affiliatelinks