Gå til hovedindhold

Rosmarinkrydret mørbrad med stegt kartoffel og rødbederåkost

Slankeopskrift på svinemørbrad krydret med rosmarin og serveret med stegte kartoffeler og rødbederåkost

(Rosmarinkrydret mørbrad med stegt kartoffel og rødbederåkost til 1 pers.)

Ingredienser - Rosmarinkrydret mørbrad med stegt kartoffel og rødbederåkost
200 g svinemørbrad
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
1½ tsk. tørret rosmarin
150 g kartofler
Salt og peber
75 g rødbede
100 g gulerod
50 g æble
2 tsk. citronsaft

 

Fremgangsmåde - Rosmarinkrydret mørbrad med stegt kartoffel og rødbederåkost
Skræl kartoflerne og kog dem ca. 20 min. i letsaltet vand. Afpuds mørbraden og skær den ud i bøffer. Skær kartoflerne i passende tern og steg dem sammen med mørbradskiverne på en varm pande.
Krydr kartofler og mørbrad med rosmarin, salt og peber. Steg mørbraden i ca. 3-5 min. på hver side, afhængig af, hvor tykke, skiverne de er.
Æble, rødbede og gulerod skrælles og rives fint, blandes og tilsættes citronsaft. Råkosten kan med fordel laves i en stor portion og i god tid.
Til de stegte kartofler kan man bruge en rest kartoffel fra dagen før, på den måde gøres madlavningen hurtig og overskuelig.
 

TIP

En svinekotelet kan også anvendes. Steg koteletten med fedtkanten på. Det giver saft og smag til kødet. Inden servering skæres fedtkanten af og kasseres. Ofte kan der spares op til 10 g fedt pr. kotelet, hvilket svarer til 90 kcal/380 kJ. Krydr kødet med den tørrede krydderurt, du holder mest af.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

 

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Svinekød

125 g

125 g

200 g

Grønsager

300 g

150 g

175 g

Tilbehør (kartofler)

125 g

175 g

150 g

Kcal/ kJ

396/1657

376/1535

419/1752

Prøv også:

Boeuf Bourguignon

Steak med kartoffelsalat