Gå til hovedindhold

Salat af radicchiosalat, linser, druer og granatæble

Salat som hovedret: Brug et stort blad fra radicchiosalaten som skål og fyld linser og resten af indholdet i. Så har du en smuk anretning.
(2 pers.)

Ingredienser til salat med linser, druer og granatæble: 

Tid: 30 min. 
 
150 g beluga- eller puylinser
1 rødløg
150 g små stenfri druer
50 g granatæblekerner
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. dukkah eller z’atarkrydderi
Salt og peber
2-4 store blade radicchiosalat
Karse
 

Sådan laver du salaten

Skyl og kog linserne som anvist.
Skær løg i fine tynde skiver.
Skyl druerne og halver de største.
Pil kernerne ud af granatæblet.
Pisk olivenolie, eddike, dukkah, salt og peber sammen.
Skyl linserne i koldt vand, dryp af og vend dem i marinaden.
Tilsæt rødløg, druer og granatæble og bland godt. 
Fordel salaten i bladene, drys med karse og server. 
 
Energi pr. person: 498 kcal.
Fordelt på fedt 30 %, protein 18 %, kulhydrat 52 %