Gå til hovedindhold

Salat med bagte rødbeder, linser og appelsin

Bagt rødbedesalat med linser og appelsin i grå dyb tallerken
Rødbeder får en dejlig sødme, når de bliver bagt, og du vil næppe savne kødet til denne velsmagende og mættende salat.

Opskrift på bagt rødbedesalat med linser og appelsin 

2 pers.

Tid: 20 min + bagetid

Ingredienser

Ca. 600 g rødbeder

75 g tørrede, grønne linser eller 1 ds. 

kogte linser

2 appelsiner

1 knsp. dijonsennep

1 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

Salt og peber

100 g radicchiosalat 

Frisk, hakket kørvel

Shot med rødbede og granatæble

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200°.

Vask rødbederne, pak dem ind i folie og bag dem i ca. 1 time.

Kog linserne.

Skræl appelsinerne, fjern de bitre, hvide hinder og skær kødet i fileter.

Rør sennep, olie, eddike, salt og peber sammen.

Smut skallen af rødbederne og skær dem i lidt mindre stykker. Vend dem i dressingen og anret på en bund af radicchio. Kom appelsin og linser henover og pynt med frisk kørvel. 

Salbagt rødbede med linser og mozzarella

Energi pr. person: 462 kcal.

Fordelt på: fedt 29 %

protein 15 %

kulhydrat 56 %