Gå til hovedindhold

Salat med quinoa, æg og kål

Årstidens grøntsager som grønkål, smager og mætter godt. Nyd den lækre salat med quinoa, kål og æg til frokost.

Salat med quinoa, kål og æg

Tid: 25 min. 

2 pers.

Ingredienser

80 g quinoa gerne blandet

150 g agurk

200 g kål, f.eks. rød og grøn grønkål 

1 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. olivenolie

Salt og peber

2 æg str. S

Karse

150 g groft brød

Salat med laks og grønkål

Fremgangsmåde

Skyl quinoaen og kog den i letsaltet vand, ca. 15 min.

Halvér agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver.

Snit kålen.

Rør en dressing af eddike, olie, salt og peber. Vend quinoa, agurk og kål i dressingen.

Kog æggene smilende, ca. 6 min., og køl dem straks af i koldt vand. Pil dem og skær dem i halve. 

Læg æggene på salaten, drys med karse og servér groft brød til. 

Salat skal spises hver dag

Energi pr. person: 547 kcal.

Fordelt på:

Fedt 31 %

Protein 18 %

Kulhydrat 51 %