Gå til hovedindhold

Salat med quinoa, bønner og æg

Salat med quinoa. En frokost der er smækfyldt med vitaminer og mætter længe.

Salat med quinoa, bønner og æg

2 pers.

Tid: 25 min. 

Ingredienser 

150 g quinoa

300 g grønne bønner 

5 vagtelæg eller 2 små hønseæg

1 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. olivenolie

Salt og peber

4 forårsløg

10 kalamataoliven

Kørvel

Læs også: Quinoa et godt alternativ til ris

Fremgangsmåde 

Skyl quinoagrynene godt og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 min.

Nip bønnerne og skær dem i små, skrå stykker.

Kog vagtelæggene 3 min., og skyl dem i koldt vand. Pil, afkøl og halvér.

Vend quinoa i en marinade af hvidvinseddike og olivenolie krydret med salt og peber. Snit forårsløgene og kom dem ved sammen med bønner, oliven og kørvel.

Læg æggene ved og servér.

Læs også: Torsk paneret i quinoa 

Energi pr. person: 480 kcal.

Fordelt på:

fedt 34 %

protein 16 %

kulhydrat 50 %