Saltbagt rødbede med linser og mozzarella
(2 pers)
Tid: 20 min. + Bagetid: 1 time
Ingredienser til saltbagt rødbede med linser og mozzarella
¾ kg rødbede, 2-3 stk.
75 g linser, Le Puy- eller belugalinser
1 bøffelmozzarella, 125 g
1 håndfuld persilleblade
½ økologisk citron
10 g ristede pinjekerner
Salt, peber
Prøv også: Rødbede-chips
Fremgangsmåde
Vask rødbederne og dup dem godt tørre.
Læg dem i et ovnfast fad og kom groft salt over, så de er dækket.
Bag dem møre i ovnen ved 200° – det tager ca. 1 time.
Kog linserne møre i letsaltet vand som anvist på pakken.
Pil skrællen af de bagte rødbeder og flæk dem på langs.
Anret rødbederne på tallerkner, drys med linser og fordel mozzarellaen ovenpå.
Pynt med hakket persille, revet citronskal og ristede pinjekerner og servér.
Energi pr. person: 499 kcal.
Fordelt på: protein 22%, kulhydrat 48%, fedt 30%
Læs også: Derfor bør du spise rødbede