Gå til hovedindhold

Saltbagt rødbede med linser og mozzarella

Rødbede er en super grøntsag, som vi alle bør spise i hverdagen. Den indeholder nemlig mange vitaminer og mineraler og har den desuden et højt fiberindhold. I denne opskrift bages rødbeden i ovnen og spises med linser og en god mozzarella.
(2 pers)
Tid: 20 min. + Bagetid: 1 time

Ingredienser til saltbagt rødbede med linser og mozzarella 

¾ kg rødbede, 2-3 stk.
75 g linser, Le Puy- eller belugalinser
1 bøffelmozzarella, 125 g
1 håndfuld persilleblade
½ økologisk citron
10 g ristede pinjekerner
Salt, peber
 
Prøv også: Rødbede-chips 

Fremgangsmåde

Vask rødbederne og dup dem godt tørre.
Læg dem i et ovnfast fad og kom groft salt over, så de er dækket.
Bag dem møre i ovnen ved 200° – det tager ca. 1 time.
Kog linserne møre i letsaltet vand som anvist på pakken.
Pil skrællen af de bagte rødbeder og flæk dem på langs.
Anret rødbederne på tallerkner, drys med linser og fordel mozzarellaen ovenpå.
Pynt med hakket persille, revet citronskal og ristede pinjekerner og servér.
 
Energi pr. person: 499 kcal.
Fordelt på: protein 22%, kulhydrat 48%, fedt 30%