Gå til hovedindhold

Smagfuld dip af søde kartofler

Dip af sød kartoffel i skål
Dip af søde kartofler er prikken over i´et til de sprøde grøntsager, fisken eller kødet.

Dip af søde kartofler 

40 min.

2 pers.

Ingredienser

250 g skrællet 

sødkartoffel

1 fed hvidløg

½ tsk. stødt 

spidskommen

1 tsk. paprika

1 spsk. citronsaft

¾ dl vand

1 spsk. olivenolie

Salt og peber

400 g sprøde grøntsager

Prøv også: 3 sunde dips til dine snacks 

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200°.

Skær sødkartoflerne i tern, læg dem i et ovnfast fad og krydr dem med knust hvidløg, spidskommen og paprika. Dæk fadet til med folie og bag kartoflerne møre, ca. 30 min. Mos kartoflerne og rør mosen med vand og olie, til konsistensen er cremet. Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér dippen med sprøde grøntsager.

 

Energi pr. person: 128 kcal.

Fordelt på:

Fedt 29 %

Protein 6 %

Kulhydrat 65 %