Gå til hovedindhold

Spinatsalat med søde kartofler og kyllingbryst (298 kcal)

God opskrift der blandt andet kan bruges til 5:2 Kurens fastedage

 

Slankeopskrift på spinatsalat med søde kartofler og kyllingbryst

 
(Ingredienser til 4 portioner)
 
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
2 spsk. æblecidereddike
1. spsk. koldpresset rapsolie
Salt
500 g søde kartofler
1 spsk. ekstrajomfruolivenolie
3 fed hvidløg i skiver
Lidt salt
400 g (4 stk.) kyllingebryster
Salt
100 g babyspinat
1 stk. rødløg i tynde skiver

 
Fremgangsmåde på spinatsalat med søde kartofler og kyllingbryst

 
Bland sennep, honning, eddike og olie, og smag til med salt.

Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger.

Vend dem med olie, hvidløg og salt, og bag dem ved 200° i en forvarmet ovn, til de er møre, det tager ca. 20-25 minutter alt efter størrelsen.

Pochér kyllingebrysterne i (næsten) kogende vand tilsat lidt salt.

Lad dem få ca. 18-20 minutter, og lad dem derefter trække i yderligere 10 minutter.

Pluk kyllingekødet fra hinanden, når det er kølet lidt af.

Anret spinat, valnødder, løg, søde kartofl er og kylling, og dryp med dressingen. Servér straks.

Tip: Brug gerne nye kogte kartofler, når de er her, i stedet for søde kartofler.

Energi-information pr. portion
Energi 298 kCal / 1246 kJ

Fedt: 9 g
Kulhydrater: 29 g
Protein: 23 g
Kostfibre: 2 g