Gå til hovedindhold

Steak med forårskartoffelsalat

Slankeopskrift på steak med kartoffelsalt til dig der følger 5:2 Kuren

(Steak med kartoffelsalat til 1 pers.) 

Ingredienser - Steak med kartoffelsalat

150 g oksesteak
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
Allround krydderi
Salt og peber
75 g salat, f.eks. feldsalat
50 g majroe
50 g squash
6 stk. radiser
50 g fine ærter

Dressing til kartoffelsalat
2 tsk. akaciehonning
1 spsk. limesaft
125 g kartofler (i stedet for kartofler kan du benytte 1 dl kogt bulgur i salaten)

Fremgangsmåde - Steak med kartoffelsalat

Kog kartoflerne med skræl. Skyl salaten, pluk den i passende stykker og læg den i en skål. Skræl majroen og riv den groft, skær squashen i tynde stave og radiserne i skiver. Bland grønsagerne med salaten. Pil kartoflerne og skær dem i skiver. Vend dem i salaten sammen med ærterne. Rør akaciehonning og lime sammen til en dressing og hæld den over salaten.
Varm panden op og steg steaken i 3-4 min. på hver side. Undervejs krydres med Allround krydderi, salt og peber. Server steaken sammen med kartoffelsalaten.

SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

 

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Oksekød

150 g

150 g

200 g

Grønsager

250 g

125 g

175 g

Tilbehør (kartofler)

125 g

175 g

125 g

Kcal/ kJ

478/2008

477/2003

508/2124

Prøv også:

Wok med rodfrugter (200 kalorier)

Fiskefrikadeller med Pandegrønt