Sunde boller med solsikke
Sunde boller med solsikke
12-14 stk.
Det skal du bruge
50 g gær
3 dl lun mælk
35 g smeltet smør
60 g æg
15 g sukker
20 g olivenolie
150 g økologisk fuldkornsdurummel
700 g økologisk hvedemel
1½ tsk. salt
100 g fintrevet squash
75 g solsikkefrø
Prøv også: Boller bagt med humle
Sådan laver du solsikkeboller
Rør gæren ud med mælk og smør.
Tilsæt æg, sukker, olie og durummel og rør det godt rundt.
Tilsæt 200 g hvedemel, salt, squash og solsikkefrø (gem lidt til at drysse med).
Ælt derpå resten af melet i – dejen skal være let klistret.
Lad dejen hæve i 30 min. og form den til 12-14 boller.
Pensl disse med æg og drys med solsikkefrø.
Bag bollerne ved 220° i 10-15 min.
Sæt en kop vand ind i bunden af ovnen, lige når den tændes.
Prøv også: Sukkerfri syltetøj med chia-frø
Kcal pr. person: 285
Fedt: 23 %
Protein: 11 %
Kulhydrat: 66 %