Gå til hovedindhold

Sveskeboller med grahamsmel

Mættende sveskeboller som også indeholder kanel og æble. Perfekt til morgenbordet eller som en frokostbolle med pålæg.
10 stk.
 

Ingredienser til sveskeboller med grahamsmel 

 
2½ dl lunkent vand
1 spsk. olivenolie
¼ tsk. rørsukker
¼ tsk. kryddersalt
10 g gær
200 g groft speltmel
200 g durummel
100 g grahamsmel
200 g svesker uden sten
1 æble uden kernehus
1 tsk. kanel
 
 

Fremgangsmåde til sveskeboller 

Vand og olie hældes i en skål, og sukker, salt og gær tilsættes.
Gæren udrøres godt heri, og mel tilsættes.
Svesker og æble blendes eller finthakkes og hældes i dejen sammen med kanel.
Form dejen til små boller, drys dem med lidt durummel og stil til hævning på en smurt bageplade eller på bagepapir 30-45 min.
Bollerne bages på mellemste rille ved 175° i 15-20 min.
 
Kcal pr. stk.: 243
Fedt: 8 %
Protein: 10 %
Kulhydrat: 82 %