Gå til hovedindhold

Tærte med rødfisk og kartoffellåg

Prøv en dejlig tærte med rødfisk - se opskriften her på tærte her

Slankende opskrift på tærte med rødfisk og kartoffellåg

(4 pers.)

Ingredienser - tærte med rødfisk

600 g kartofler
20 g smør
Salt og peber
750 g rødfisk
3 dl mælk
3 laurbærblade
1 spsk. peberkorn
100 g frosne ærter
40 g hvedemel
50 g ost 13%
3 hårdkogte æg

Fremgangsmåde - tærte med rødfisk

Skræl kartoflerne, skær dem i halve eller kvarte afhængig af størrelse og kog dem i saltet vand. Mos dem med halvdelen af smørret og smag dem til med salt og peber. Læg fisken i en dyb stegepande og tilsæt mælk, laurbærblade og peberkorn. Bring mælken i kog, skru ned og lad fisken simre, til den er kogt igennem. Læg fisken på en tallerken og si væden, så laurbærblade og peberkorn sies fra. Hæld kogende vand over ærterne. Smelt resten af smørret i en gryde og pisk melet i. Hæld fiskemælken i lidt ad gangen, mens der piskes, til saucen bliver jævn. Lad sovsen koge et par min. og tag gryden af varmen.
Tilsæt ærterne og det meste af den revne ost, gem lidt til at drysse over tærten. Skær fisken i flager og læg den i et ildfast fad. Hæld sovsen over fisken, skær de hårdkogte æg i skiver og læg dem over, top tærten med kartoffelmosen. Brug en gaffel til at fordele mosen med og skrab i overfladen, så tærten får et rillet mønster. Drys resten af osten over og bag tærten ved 190º i 30-40 min. Servér en grøn salat til retten.

Energi-information pr. portion
Energi 2032 kJ/486 kCal

Protein: 49 g
Kulhydrater: 44 g
Fedt: 10 g
Kostfibre: 5 g

Læs mere om