Gå til hovedindhold

Tanja har tabt 29 kg – nu gælder det de næste 10!

25-årige Tanja Fritzbøger fra Slagelse vejede 108,8 kg, da hun i april besluttede sig for, at nu måtte det være nok! Hun har tabt 29 kilo ved hjælp af motion og faste med 5:2 Kuren

25-årige Tanja Fritzbøger fra Slagelse vejede 108,8 kg, da hun i april besluttede sig for, at nu måtte det være nok!

5:2 Kuren vakte interesse
Tanja havde tidligere prøvet diverse slankepiller og ’shake’-kure uden held, og hun havde også forsøgt sig med 8 timers kuren uden de større resultater.

-          Den 23. april havde jeg faktisk besluttet, at den 1. maj skulle jeg begynde at tabe mig, og var så inde og læse om 5:2 kuren og tænkte, at jeg da måtte prøve den, fortæller hun.

 

5:2 Kuren var nem at gå til
Den 170 cm høje pige havde en særlig grund til at vælge netop 5:2 kuren, da den passede bedst til den udfordrende situation, hun befandt sig i på det tidspunkt.

-          Det er sådan, så jeg lider af Borderline og angst, så det har været meget svært for mig at bare lige lave en livsstilsændring og bare sådan lige gå i fitness og få motion. P.t. er jeg på kontanthjælp og er tilknyttet samtaler en gang om ugen på psykiatrisk klinik her i Slagelse, men jeg tænkte: ’Nå, der er ikke så meget, man behøver at gøre på 5:2 kuren. Du skal ikke ud og købe alle mulige nye ting’.

Selvom 5:2 kuren altså ikke krævede så meget praktisk af Tanja, indrømmer hun gerne, at den trak tænder ud til at begynde med, men at den herefter nærmest blev en tilfredsstillelse for hende at følge.

-          Kuren var hård i starten. Jeg var meget sulten, svimmel og træt på fastedagene, men så blev det bare superskønt at faste, siger hun.

 

Motion og 5:2 Kuren en god kombination
Tanja havde derfor også hurtigt overskud til at begynde på motion i fitnesscenteret, og det gav  sammen med 5:2 kuren synlige resultater.

-          I starten trænede jeg kun et par gange i ugen, og der røg den første uge 3 kg. I dag træner jeg hver dag, kan cykle 25 km ude i naturen og har før cyklet 30 km på cyklen i fitness. Jeg tabte mine første 18 kg på den kur på fire måneder. Kuren, motionen og samtalerne på psykiatrisk klinik har også hjulpet mig meget med hensyn til min Borderline og angst. Alt er blevet bedre, og jeg har flere og flere dage, hvor jeg har det godt.

 

Tanja mangler kun 9,7 kg
De resterende 11 kg har Tanja tabt ved at fortsætte sin daglige motion samt at tælle kalorier (1500 kcal om dagen).  Men her stopper vægttabet – forhåbentlig - ikke.

-          Jeg mangler 9,7 kg for at være i mål og regner med, at de er nået senest slut januar. Jeg har en Facebook-side, som hedder ’Tanja’s kamp fra 108,8 kg til 70 kg’, som hjælper mig meget. Alle folks kommentarer og støtte gør, at jeg kæmper videre. Grunden til, at jeg vil tabe mig, er selvfølgelig, at jeg gerne vil være sund og slank, men også fordi min mand og jeg har mistet to babyer under graviditeterne, så jeg vil udelukke nogle ting for at øge chancen for at blive gravid. Og når jeg færdig med kuren, stopper jeg også med at ryge!, slutter Tanja.

LÆS OGSÅ:

Anja har tabt 11 kilo med 5:2 Kuren

5:2 Kuren - testkvinderne har tabt 40 kilo

Madplan til 5:2 Kuren

 

Den Store 5:2 Guide

Kom godt i gang med 5:2 Kuren med 8 minimagasiner, som indeholder:

- Guide til 5:2 Kuren

- Kalorietabeller

- Over 70 opskrifter til fastedage og ikke-fastedage

Efter køb sendes hæfterne som pdf til din mail.

8 minimagasiner: 89 kr.

Normalpris: 152 kr. Du sparer 63 kr.