Gå til hovedindhold

Thai fiskefrikadeller (329 kcal )

Denne ret opfylder ca. 2/3 af det tilladte kalorieindtag på fastedage under 5:2 Kuren

 

Slankeopskrift på thai fiskefrikadeller

(4 portioner)
 
500 g kartoffel
500 g hakket fiskekød fx. fra sej eller torsk
1 stk. løg
1 stk. rød peberfrugt
1 spsk. frisk koriander
1 stk. lime
1 stk. æg
3 spsk. hvedemel
1 dl minimælk 
Salt og peber
2 tsk. rapsolie 
½ dl soyasauce
1 spsk. rødvinseddike
2 tsk. sukker
Chili (frisk eller tørret)

 
Fremgangsmåde til thai fiskefrikadeller

Skræl kartoflerne skær dem i 1 cm tykke skiver og kog dem ca. 15 min. til de er møre.

Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem gennem en sigte (eller med et piskeris) - afkøl kartoffelmosen.

Hak løg, peberfrugt og krydderurter fint.

Rør fiskefarsen med 1 tsk. salt og rør derefter æg og hvedemel i farsen.

Tilsæt hakkede grønsager, limesaft og kartoffelmos.

Rør efter lidt mælk i farsen til den har en passende konsistens.

Brun fiskefrikadellerne på en slip-let pande i.

Læg fiskefrikadellerne i et ovnfast fad og steg dem færdig i ovn ved 175°C i 15-20 min.

Dip sauce: Sukker røres sammen med sojasauce og eddike og chilien tilsættes.

Serveringsforslag: Server med kogte fuldkorn nudler eller brune ris og dertil en råkost eller salat. Pynte med limebåde og korianderblade. 

Energi-information pr. portion
Energi 329 kCal / 1378 kJ

Fedt: 4 gram
Kulhydrater: 37 gram
Protein: 31 gram
Kostfibre: 2 gram

Tip: Serveret med: 50 g rå nudler og 150 g blandet salat/råkost
Energi-information pr. portion
Energi 495kcal / 2068kJ

Fedt: 6 gram
Kulhydrater: 72 gram
Protein: 38 gram 
Kostfibre: 8 gram