Thai fiskefrikadeller (329 kcal )
Slankeopskrift på thai fiskefrikadeller
(4 portioner)
500 g kartoffel
500 g hakket fiskekød fx. fra sej eller torsk
1 stk. løg
1 stk. rød peberfrugt
1 spsk. frisk koriander
1 stk. lime
1 stk. æg
3 spsk. hvedemel
1 dl minimælk
Salt og peber
2 tsk. rapsolie
½ dl soyasauce
1 spsk. rødvinseddike
2 tsk. sukker
Chili (frisk eller tørret)
Fremgangsmåde til thai fiskefrikadeller
Skræl kartoflerne skær dem i 1 cm tykke skiver og kog dem ca. 15 min. til de er møre.
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem gennem en sigte (eller med et piskeris) - afkøl kartoffelmosen.
Hak løg, peberfrugt og krydderurter fint.
Rør fiskefarsen med 1 tsk. salt og rør derefter æg og hvedemel i farsen.
Tilsæt hakkede grønsager, limesaft og kartoffelmos.
Rør efter lidt mælk i farsen til den har en passende konsistens.
Brun fiskefrikadellerne på en slip-let pande i.
Læg fiskefrikadellerne i et ovnfast fad og steg dem færdig i ovn ved 175°C i 15-20 min.
Dip sauce: Sukker røres sammen med sojasauce og eddike og chilien tilsættes.
Serveringsforslag: Server med kogte fuldkorn nudler eller brune ris og dertil en råkost eller salat. Pynte med limebåde og korianderblade.
Energi-information pr. portion
Energi 329 kCal / 1378 kJ
Fedt: 4 gram
Kulhydrater: 37 gram
Protein: 31 gram
Kostfibre: 2 gram
Tip: Serveret med: 50 g rå nudler og 150 g blandet salat/råkost
Energi-information pr. portion
Energi 495kcal / 2068kJ
Fedt: 6 gram
Kulhydrater: 72 gram
Protein: 38 gram
Kostfibre: 8 gram