Gå til hovedindhold

Thai-tomatsuppe med karrystegte grønsager (420 kcal)

Fantastisk opskrift på Thai-inspireret tomatsuppe med karrystegte porrer og sukkerærter

Thai-tomatsuppe med karrystegte grønsager

Opskriften på tomatsuppe er beregnet til 4 personer

Ingredienser - Thai-tomatsuppe

Tomatsuppe:

1 løg
1 chili
1 spsk. olivenolie
1 spsk. karrypasta
2 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
2 dåser hakkede tomater
5 dl grønsagsbouillon
Salt og peber

Grønsager:

2 porrer
100 g sukkerærter
1 spsk. olivenolie
2 tsk. karry

Læs også: Det vidste du ikke om tomater

Fremgangsmåde - Thai-tomatsuppe

Thai-tomatsuppe:

Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.

Opvarm olien i en gryde og svits karrypasta, løg, chili, presset hvidløg og ingefær heri i et par minutter.

Tilsæt hakkede tomater og bouillon og lad suppen simre under låg i ca. 10 min.

Tag gryden af varmen og blend suppen.

Smag den til med salt og peber.

Grønsager:

Snit porrerne og rens dem godt. Snit sukkerærterne.

Opvarm olien på en pande og brun karryen af heri.

Rist porrer og sukkerærter på panden ved høj varme og under omrøring i ca. 5 min.

Servér suppen toppet med karrystegte porrer og sukkerærter.

Energi pr. person 1800 kJ (420 kcal) 

Kulhydrat: 72 g

Fedt: 11 g, heraf mættet fedt: 2 g

Frugt og grønt pr. person Ca. 350 g 

Prøv også vores tomatsuppe med peberfrugt