Thai-tomatsuppe med karrystegte grønsager (420 kcal)
Thai-tomatsuppe med karrystegte grønsager
Opskriften på tomatsuppe er beregnet til 4 personer
Ingredienser - Thai-tomatsuppe
Tomatsuppe:
1 løg
1 chili
1 spsk. olivenolie
1 spsk. karrypasta
2 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
2 dåser hakkede tomater
5 dl grønsagsbouillon
Salt og peber
Grønsager:
2 porrer
100 g sukkerærter
1 spsk. olivenolie
2 tsk. karry
Læs også: Det vidste du ikke om tomater
Fremgangsmåde - Thai-tomatsuppe
Thai-tomatsuppe:
Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
Opvarm olien i en gryde og svits karrypasta, løg, chili, presset hvidløg og ingefær heri i et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater og bouillon og lad suppen simre under låg i ca. 10 min.
Tag gryden af varmen og blend suppen.
Smag den til med salt og peber.
Grønsager:
Snit porrerne og rens dem godt. Snit sukkerærterne.
Opvarm olien på en pande og brun karryen af heri.
Rist porrer og sukkerærter på panden ved høj varme og under omrøring i ca. 5 min.
Servér suppen toppet med karrystegte porrer og sukkerærter.
Energi pr. person 1800 kJ (420 kcal)
Kulhydrat: 72 g
Fedt: 11 g, heraf mættet fedt: 2 g
Frugt og grønt pr. person Ca. 350 g
Prøv også vores tomatsuppe med peberfrugt