Gå til hovedindhold

Tomatsauce på svampebund (181 kalorier) 5:2 kuren

Kaloriefattigt måltid til fastedagene på 5:2 Kuren.

Måltid til en fastedag på 5:2 kuren til cirka 4 personer

INGREDIENSER:

Til tomatsauce:

2 røde peberfrugter

1 spsk olivenolie

2 fed hvidløg, pressede

1 skalotteløg, skåret i terninger

4 store tomater, skåret i terninger

2 spsk friske basilikumblade

1 tsk tørret oregano

Salt og peber

2 spsk vand

FREMGANGSMÅDE:

Lav tomatsaucen: Bag peberfrugterne i ovnen ved 200°, til de tager farve. Fjern kerner og ribber, hak frugterne og læg dem til side. Varm olien op i en lille gryde og steg hvidløg og skalotteløg ved middel varme, til de er bløde. Tilsæt tomater, krydderurter, peberfrugt, vand og salt og peber og lad det simre i 8-10 minutter, til det tykner. Lad saucen køle let af, inden den blendes groft i en foodprocessor eller med en stavblender.

Bag svampen i ovnen på en bageplade i 3-5 minutter. Tag pladen ud og læg en stor skefuld tomatsauce midt på svampen. Bag den i yderligere 5 minutter.

Drys med pinjekerner og persille og server med knækbrød.

Til svampebund og pynt:

1 mellemstor svamp, fx portobello

1 tsk pinjekerner, tørristet på en pande

Bredbladet persille, hakket

2 tynde skiver rugknækbrød

 

 

Opskriften fra bogen 5:2 Kurens kogebog/Politikens Forlag

Bogen kan købes HER >>

 

 

 

Artiklen indeholder affiliate-links.