Tomatsauce på svampebund (181 kalorier) 5:2 kuren
Måltid til en fastedag på 5:2 kuren til cirka 4 personer
INGREDIENSER:
Til tomatsauce:
2 røde peberfrugter
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, pressede
1 skalotteløg, skåret i terninger
4 store tomater, skåret i terninger
2 spsk friske basilikumblade
1 tsk tørret oregano
Salt og peber
2 spsk vand
FREMGANGSMÅDE:
Lav tomatsaucen: Bag peberfrugterne i ovnen ved 200°, til de tager farve. Fjern kerner og ribber, hak frugterne og læg dem til side. Varm olien op i en lille gryde og steg hvidløg og skalotteløg ved middel varme, til de er bløde. Tilsæt tomater, krydderurter, peberfrugt, vand og salt og peber og lad det simre i 8-10 minutter, til det tykner. Lad saucen køle let af, inden den blendes groft i en foodprocessor eller med en stavblender.
Bag svampen i ovnen på en bageplade i 3-5 minutter. Tag pladen ud og læg en stor skefuld tomatsauce midt på svampen. Bag den i yderligere 5 minutter.
Drys med pinjekerner og persille og server med knækbrød.
Til svampebund og pynt:
1 mellemstor svamp, fx portobello
1 tsk pinjekerner, tørristet på en pande
Bredbladet persille, hakket
2 tynde skiver rugknækbrød
Opskriften fra bogen 5:2 Kurens kogebog/Politikens Forlag
Artiklen indeholder affiliate-links.