Gå til hovedindhold

Torskefilet på grønsagsbund

1 pers.

150 g torskefilet
2 tsk. sennep
1 tsk. timian
100 g squash
100 g tomat
100 g gulerod
125 g kartofler
1 dl vand
½ dl tør hvidvin
Salt og peber


TIP

I stedet for torsk kan anvendes rødspættefileter, lyssej eller kuller.
Torskens kød bliver løsere i de varme perioder, hvor den tager mest føde til sig, modsat om vinteren og om foråret i gydeperioderne. En gammel regel siger, at man af samme grund kun skal spise torsk i måneder med ”r” i.

Tænd ovnen på 175°. Smør torskefileten med sennep og krydr den med timian, salt og en anelse peber. Rens grønsagerne og skær dem i skiver. Læg grønsagerne i et passende ildfast fad, tilsæt vand og hvidvin og drys med salt og peber. Steg grønsagerne i den varme ovn i ca. 25 min. Tag fadet ud af ovnen, læg torskefileten oven på grønsagerne og dæk fadet med stanniol. Stil fadet tilbage i ovnen og steg retten videre i 12-15 min., til torsken er gennemstegt.


SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG:

 

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Fisk

150 g

150 g

225 g

Grønsager

300 g

150 g

200 g

Tilbehør

125 g

175 g

125 g

Kcal/ kJ

424/1774

428/1789

461/1929

Madopskrift: Diætist Pernille Brøndum, Slankedoktor

Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv også...
Fyldig vintersuppe med kylling
Oksetyndsteg med varme rodfrugter