Gå til hovedindhold

Vafler med spinat

grønne vafler med spinat, æg og laks
Spis dig til en bedre hukommelse og et lysere sind. Denne opskrift er sammensat af ingredienser, som din mave og tarm vil elske dig for. Især spinaten indeholder gode svovlforbindelser som er gavnlige for din tarm. Vafler, på den sunde måde.

Ingredienser til vafler med spinat:

5 stk.
 
50 g frisk spinat
3 æg
120 g hytteost
2 spsk. FiberHUSK eller loppefrøskaller
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
Rapsolie til stegning
 
Tilbehør:
2 æg eller 4 vagtelæg
175 g varmrøget laks
Frisk dild
50 g skyr
50 g ricotta
Saften fra 1 lime
Salt og peber
Friske spirer
 

Fremgangsmåde

Tænd vaffeljernet og lad det varme op, mens du laver dejen.
Kom alle ingredienser i en blender og blend dem godt sammen.
Du kan alternativt bruge en stavblender.
Kom lidt olie på vaffeljernet og tilsæt 2 spsk. dej midt på jernet.
Luk vaffeljernet.
Lad vaflen stege nogle minutter, før du åbner vaffeljernet.
Fortsæt, indtil du har brugt dejen op.
Stil vaflerne til side, læg et viskestykke over dem, så de holder sig lune.
Kog æggene, hvis det er almindelige æg, ca. 7 minutter og vagtelæggene ca. 4 minutter.
Pil æggene og del dem.
Pluk laksen til mindre stykker.
Hak dilden.
Rør skyr sammen med dild, ricotta, limesaft, salt og peber.
Anret en vaffel med stykker af laks, halve æg, friske spirer, og dildcreme.
Drys med lidt salt.
 
Tip:
Du kan erstatte spinaten med f.eks.
fintrevet gulerod eller rødbede. Kan
bruges til morgenmad eller som frokost
eller aftensmåltid, f.eks. sammen med
varmrøget laks, avocado og en dressing
rørt af skyr, ingefær, friskhakket
koriander og citron.
 
Tarmboost:
Spinat indeholder nogle
særlige svovlforbindelser, som de
gavnlige tarmbakterier kan udnytte
som energikilde, så de vokser i antal og
dermed bedre kan beskytte dig mod
sygdom.

Prøv også: Low carb æbleskiver med hindbærsylt 

 

Mest læste fra Slankekure