Gå til hovedindhold

Varmrøget laks med langtidsstegte tomater (250 kcal)

Sund og dejlig ret med varmrøget laks, cherrytomater og salat - ideel til 5:2 Kuren.

Sund og dejlig ret med varmrøget laks, cherrytomater og salat - ideel til 5:2 Kuren.

Ingredienser - Varmrøget laks og langtidsstegte tomater

140 g varmrøget laks
100 g cherrytomater
1 tsk. honning
Salt
1 fed hvidløg, finthakket
½ tsk. økologisk citronskal, revet/finhakket
50 g salatblade, f.eks. ærtesalat

Prøv også: Æggeruller med varmrøget laks

Fremgangsmåde - Varmrøget laks og langtidsstegte tomater

Opvarm ovnen til 120º varmluft.

Skær tomaterne i halve og læg dem på en plade med skærefladen opad. Fyld gerne bagepladen med tomater op, nu du er i gang. De kan holde sig i køleskabet i op til en uge.

Dryp honning over og krydr med salt, hvidløg og citronskal.

Sæt pladen midt i den varm ovn i cirka 1½ time.

Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Pluk dem i mindre stykker.

Pluk også laksen i mindre stykker.

Vend det hele sammen på en tallerken.

TIP!
Er tiden knap, kan du i stedet lynstege tomaterne på en god varm slip let-pande. Krydr med honning, salt, hvidløg og citronskal.

Prøv også: Lakselasagne med rejer og spinat