Gå til hovedindhold

Vegetarisk julemenu

Hvis man ikke lige er til den kødfulde julemiddag eller bare trænger til et vegetarisk afbræk fra de tunge julefrokoster, kan man sagtens blive i den julede ende. Her får du et bud på en vegetarisk julemenu.

Hvis man ikke lige er til den kødfulde julemiddag eller bare trænger til et vegetarisk afbræk fra de tunge julefrokoster, kan man sagtens blive i den julede ende. Her får du et bud på en vegetarisk julemenu.

Linsepostej med tranebærkompot (485 kcal)


Energi pr. person:
485 kcal.
Fordelt på: protein 16%, kulhydrat 57%, fedt 27%
 

Ingredienser

Tid: 1 time
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
1 spsk olivenolie
1 spsk friske timianblade
250 g rensede champignoner
300 g kogte linser, evt. fra dåse
25 g hakkede nødder
3 æg
75 g havregryn
Salt og peber
150 g tranebær, evt. frosne
1 dl sukker

Prøv også: Krydret tomat-linsesuppe

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.

Sauter hakket løg, hvidløg, gulerod og bladselleri i olie, til løgene er klare.

Skær champignonerne i små stykker og tilsæt dem sammen med timian. Steg endnu et par min.

Rør grønsagerne sammen med linser, nødder, sammenpisket æg og havregryn. Lad det trække lidt og krydr med salt og peber.

Kom blandingen i en smurt rugbrødsform og bag postejen i ca. 30 min.

Bring langsomt tranebær og sukker i kog og kog, til bærrene er møre.

Server kompotten til postejen og suppler evt. med traditionelt juletilbehør.

Kålsalat med æbler og pecannødder (401 kcal)


Energi pr. person:
401 kcal.
Fordelt på: protein 13%, kulhydrat 57%, fedt 30%
 

Ingredienser

Tid: 15 min.
4 æbler
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber
600 g snittet kål f.eks. grønkål,
palmekål, spidskål, rosenkål
100 g granatæblekerner
40 g pecannødder
200 g groft brød

Prøv også: Sprød kålsalat med lune andelår

Fremgangsmåde

Skær æblerne i smalle både og vend dem i en marinade af hvidvinseddike, olivenolie, honning, salt og peber.

Bland med kål, granatæblekerner og grofthakkede nødder.

Server eventuelt salaten som tilbehør til postejen eller tærten.

Fillotærte med græskar, kantareller og grønkål (312 kcal)


Energi pr. person:
312 kcal.
Fordelt på: protein 20%, kulhydrat 50%, fedt 30%
 

Ingredienser

Tid: 1 time
400 g græskar
5 plader fillodej
2 fed hvidløg
1 tsk timian
2 æg
50 g revet ost, 11%
Salt og peber
300 g kantareller
1 spsk smør
1 stor håndfuld spæde grønkålsblade eller frisksnittet grønkål

Prøv også: Tærte med bacon og tomat

Fremgangsmåde

Skær græskarkødet i terninger og damp dem møre i lidt letsaltet vand i ca. 20 min.

Tænd ovnen på 175 grader.

Læg fillopladerne i en stor smurt tærteform.

Hæld vandet fra græskarrene, damp dem tørre og blend dem med en stavblender.

Rør græskarmosen sammen med knust hvidløg, timian, æg og revet ost. Kom blandingen i tærteformen og bag den i ca. 25 min. nederst i ovnen.

Rens svampene, skær de største i mindre stykker og steg dem i smør, til de er gyldne og møre. Tilsæt grønkål og steg endnu nogle min.

Smag til med salt og peber og kom svampene oven på tærten. Server straks evt. med en god, vinterlig grøn salat.
 

Læs mere om