Gå til hovedindhold

Vegetariske juleretter: Quinoapostej med svampe og porrer

Der findes rigtige mange lækre alternative juleretter uden kød. Prøv denne guinoapostej med tranebærkompot også selvom du ikke er vegetar...
4 pers.
Tid: 1 time 

Juleretter: Det skal du bruge til quinoapostej med svampe og porrer: 

125 g quinoa
1 løg
2 fed hvidløg
100 g snittede porrer
2 stilke bladselleri
1 spsk. olivenolie
1 spsk. friske timianblade
250 g rensede champignon i tern
30 g hakkede valnødder
3 æg
75 g rugmel
Salt og peber
150 g tranebær, evt. frosne
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 dl sukker
 

Sådan laver du quinoapostej med svampe og porrer

Skyl quinoagrynene i koldt vand og kog dem i letsaltet vand som anvist på emballagen. 
Sauter hakket løg, hvidløg, porre og bladselleri i olie, til løgene bliver klare.
Tilsæt timian samt champignon skåret i mindre stykker og steg endnu et par minutter.
Rør grønsagerne sammen med quinoa, valnødder, sammenpisket æg og rugmel. Lad det trække lidt og krydr med salt og peber.
Kom blandingen i en smurt sandkageform og bag postejen i ca. 30 min. ved 175°.
Kog appelsinsaft og sukker ind til det halve, tilsæt tranebær og kog, til bærrene er møre. 
Server postejen enten lun eller kold med kompotten.
 
Energi pr. person: 496 kcal. 
Fordelt på: fedt 29 %, protein 13 %,  kulhydrat 58 %