Gå til hovedindhold

Vegetarretter: Fillotrekanter med græskar og ost

Der er heldigvis masser af gode vegetarretter, som du kan serverer i julen eksempelvis disse lækre fillotrekanter med græskar og ost.
4 pers. – 20 trekanter
Tid: 1 time 

Vegetarretter- Ingredienser til fillotrekanter med græskar og ost:

300 g græskar
100 g gulerødder
1 løg
1 spsk. olie
6 salvieblade
5 plader fillodej 
1 æg
40 g friskrevet parmesan
150 g ricotta
Salt og peber
Lidt smeltet smør til pensling
 

Fremgangsmåde

Riv græskar og gulerødder groft og hak løget.
Sauter grøntsagerne i olie sammen med salvieblade i ca. 5 min. 
Pisk ægget og rør det sammen med grønsager, parmesan og ricotta.
Smag til med salt og peber.
Skær hver plade fillodej i 4 lange strimler. 
Læg en skefuld fyld i venstre hjørne af strimlen og fold den sammen til en trekant.
Fold skiftevis mod højre og venstre, til fyldet er pakket helt ind i hele strimlen. 
Læg trekanterne på en bageplade og pensl med en anelse smeltet smør. 
Bag trekanterne ved 225° i ca. 15 min. 
Server straks, gerne med en vinterlig grøn salat.
 
Energi pr. person: 291 kcal. 
Fordelt på: fedt 30 %, protein 20 %, 
kulhydrat 50 %