Gå til hovedindhold

Vegetarretter: Seller-rosenkål-slaw med mynte og dadler

Har du også overvejet at spise lidt mindre kød? Der findes heldigvis en masse vegetarretter, som smager skønt. Her får du inspiration til en lækker salat.
2 pers.
Tid: 20 min. 

Skønne vegetarretter

Ingredienser til selleri-rosenkål-slaw med mynte og dadler:

200 g skrællet knoldselleri
200 g friske rosenkål
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olivenolie
½ tsk. dijonsennep
1 tsk. ahornsirup
Salt og peber
75 g dadler uden sten
10 g ristede græskarkerner
1 lille håndfuld mynteblade
 

Fremgangsmåde

Riv sellerien i tynde strimler.
Kasser de yderste grimme blade på rosenkålen.
Pil de løse af og snit resten i fine, tynde skiver.
Vend sellerien og rosenkålen i en marinade af hvidvinseddike, olivenolie, dijonsennep, ahornsirup, salt og peber.
Skær dadlerne i tynde skiver og vend dem i salaten. 
Drys med græskarkerner og mynteblade og server. 
 
Energi pr. person: 401 kcal. 
Fordelt på: fedt 30 %, protein 13 %, kulhydrat 57 %.
 
Læs også: Kød- nej tak!