Gå til hovedindhold

Vidste du det om ingefær?

Alle snakker om ingefær... Og især de små shots er blevet ret så populære, vil du vide lidt mere om den lyse knold? Så læs med her.

Bliv klogere på ingefær 

Ingefær er inden for de seneste år blevet et modefænomen. Den har sneget sig ind i vores køkken i takt med, at vi har fået interesse og smag for asiatisk mad. I dag bruger vi ingefær i både te, sodavand, smoothies, øl, kager og almindelig madlavning, eller vi drikker den som shots.
 
Hverken en grøntsag, frugt eller rod
Ingefær vokser primært i Asien, hvor den har været brugt gennem tusindvis af år. Den er hverken en grøntsag, frugt eller rod, men derimod en stængelknold, som sender rødder ud lige under jordoverfladen.
 
Virker mod kvalme og opkastinger
Som kosttilskud opfattes ingefær af mange som ufarlig eller måske virkningsløs og dermed spild af penge. Men vi ved faktisk meget lidt om, hvad det betyder at få en stor daglig dosis af kosttilskud. Officielt anbefales det, at man hellere skal spise en sund og varieret kost end at spise kosttilskud. Ingefær har gennem tiderne været brugt til behandling af et utal af sygdomme, men endnu er der kun dokumentation for, at den virker mod kvalme og opkastninger og at den har en blodfortyndende effekt. (Gravide med kvalme frarådes dog brug af ingefær som kosttilskud).
 
 
Brug den i madlavningen 
Ingefær fås både frisk og tørret, men smagen er vidt forskellig, og de to typer bruges da også til hver sit formål. Tørret ingefær bruges primært i bagværk, mens frisk ingefær snittes eller rives fint og anvendes i madlavning. Smagen af frisk ingefær er meget stærk og karakteristisk. Ingefær kan bruges i nudelsuppe, og er også godt i wokretter samt i marinade til kylling. Ingefær blandet i en oliedressing til spidskålssalat smager også skønt.
 
Læg den i køleskabet eller fryseren 
Opbevar ingefærknolden i en plastpose i køleskab. Her kan den holde sig frisk i et par uger. Du kan også fryse hele ingefærknolde ned til senere brug.