Gå til hovedindhold

Yoghurt med rabarberkompot og vaniljeknas

Yoghurt ligger ikke så tungt i maven og mange foretrækker derfor at spise yoghurt til morgenmad. Her får du her en rigtig lækker opskrift med yoghurt, en sød kompot og lidt knas på toppen. Faktisk kan opskriften også gå an, som en lille sund dessert.
Tid: 15 min.
(2 pers.)
 

Ingredienser til yoghurt med rabarberkompot og vaniljeknas: 

100 g snittede rabarber
75 g sukker
½ stang vanilje
1 dl valsede gryn – spelt, 
byg, havre
300 g græsk yoghurt 2%
 

Fremgangsmåde

Bring langsomt de snittede rabarber i kog sammen med 25 g sukker og ¼ vaniljestang.
Lad det simre i 5 min. og sæt det til afkøling. 
Smelt 50 g sukker på en pande ved lav varme.
Drys gryn og korn fra ¼ vaniljestang over og rist, til det er sprødt og karamelliseret.
Afkøl helt.
Fordel yoghurten i 2 glas og kom rabarberkompot og knas ovenpå.
Servér straks.
 
Energi pr. pers.: 351 kcal.
Fordelt på: protein 18%, kulhydrat 71%, fedt 11%