15. december: Nøddeknas
Opskrift på nøddeknas
Her får du en opskrift på nøddeknas. Tilsæt din egen blanding af nødder og tørret frugt og få godter, som smager lige som du allerbedst kan lide dem. Opskriften giver omkring 12 stykker nøddeknas
Prøv også denne knasende gammeldags æblekage
Ingredienser
100 gram mørk chokolade (min. 70 %)
Kokosolie uden smag
Ristede pinjekerner
Ristede mandelsplitter
Rosiner, tranebær eller andet tørret frugt
Nødder og tørret frugt skal udgøre omkring 2 dl, så du kan selv blande efter smag.
Fremgangsmåde - Nøddeknas
Smelt i en tykbundet gryde chokolade og kokosolie ved svag varme.
Rør pinjekerner, mandelsplitter og tørret frugt i massen.
Form massen som små topppe ved hjælp af 2 skeer og sæt dem på bagepapir.
Lad dem stivne helt og opbevar dem derefter i en lufttæt dåse.
OBS: Vær opmærksom på at tørret frugt indeholder meget frugtsukker, hvilket i nogle tilfælde kan være lige så slemt som almindeligt sukker. Spis derfor kun tørret frugt i små mængder.
Dagens julegodte:
4. december: Marcipan kugler med lakrids-figen-fyld
8. december: Trøffelruller med ingefær
9. december: Ikke så syndige hindbærtrøfler
12. december: Abrikos-macadamiakonfekt