Gå til hovedindhold

20. december: Julecookies

Bag ved låge nummer 20 finder du en opskrift på lækre og sprøde julecookies, som både dufter og smager af jul.

Opskrift på julecookies

Bag ved låge nummer 20 finder du en opskrift på lækre og sprøde julecookies, som både dufter og smager af jul.

Ingredienser 

2 dl havregryn

1/2 dl solsikkekerner

1/2 dl græskarkerner

1/2 dl mandler

1/2 dl kokosflager

3 stk. dadler uden sten

1/2 tsk. kanel

1/4 tsk. kardemomme

1/4 tsk. knust ingefær

1/6 tsk. knust nellike

1 dl havregryn (blendes til mel)

50 gram smør

1 1/2 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

2 æg

2 spsk. Sukrin melis

2 spsk. Sukrin gold

2 spsk. vand

Fremgangsmåde 

Mandler og dadler hakkes, og alt det tørre blandes sammen.

Blend 1 dl havregryn til mel, og bland det sammen med resten af blandningen og smeltet smør.

Del æggehvider og æggeblommer fra hinanden, og kom blommerne over i skålen og rør det hele godt sammen med Sukrin gold og vand.

Æggehviderne piskes stive i en anden skål, og blandes derefter forsigtig med Sukrin melis.

Til sidst vendes æggehviderne forsigtig ind i cookiemassen. 

Rul kugler af dejen og tryk dem flade med hånden.

Bag dine julecookies midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15-18 minutter (følg med så de ikke bliver brændt), og skal efterfølgende afkøles på rist. 

Opskrift af Ida Marie Pedersen der har bloggen FitFood by Ida her finder du opskrifter på sund og lækker mad, samt inspiration til en sundere hverdag.

Dagens julegodte:

3. december: Æblechips

4. december: Marcipan kugler med lakrids-figen-fyld

5. december: Æbleskiver

6. december: Konfektkage

7. december: Brunkager

8. december: Trøffelruller med ingefær

9. december: Ikke så syndige hindbærtrøfler

10. december: Nøddetærter

11. december: Snebolde

12. december: Abrikos-macadamiakonfekt

13. december: Hvid chokolade-citrontrøfel

14. december: Jule-pandekager

15. december: Nøddeknas

16. december: Ischokolade

17. december: Sunde superkugler

18. december: Marcipanbrød med nougat

19. december: Julemüsli

20. december: Julecookies