4. december: Marcipankugler med lakrids-figen-fyld
Opskrift på Marcipankugler med lakrids-figen-fyld
Opskrift på de lækreste små marcipankugler med fyld af lakrids og figen.
Marcipankugler med lakrids-figen-fyld ca. 20 stk.
Ingredienser - Marcipankugler med lakrids-figen-fyld
Marcipankugler
200 g sukkerfri marcipan (eller lav din egen marcipan - se opskrift her)
100 g hakkede mandler
100 g mørk chokolade min 70 % kakaoindhold
Lakrids-figen-fyld
100 g tørrede figner
2 tsk. portvin eller appelsinsaft
2 tsk. lakridspulver (køb det her)
Fremgangsmåde - Marcipankugler med lakrids-figen-fyld
Lakrids-figen-fyld:
Skær fignerne i mindre stykker.
Blend dem i en minihakker eller foodprocessor med portvin eller appelsinsaft og lakridspulver, til du har en helt findelt og ensartet masse.
Del massen i 20 stykker og tril disse til små kugler.
Kom eventuelt lidt vand på fingrene, hvis massen klistrer meget.
Marcipankugler:
Skær marcipanen i 20 stykker.
Form en lille flad cirkel af hvert stykke, og læg en lakrids-figen-kugle på hver.
Tryk marcipanen rundt om fyldet og tril kuglerne helt runde.
Brun mandlerne i ovnen ved 180° i 5-10 min., til de er gyldne. Lad dem køle af.
Smelt chokoladen og tril kuglerne først i et tyndt lag chokolade og derefter i mandlerne.
Læg kuglerne på bagepapir og lad dem køle af.
Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder.
TIP Det er ikke nødvendigt at temperere chokoladen til kuglerne – chokoladen skal blot bruges til lige at få mandlerne til at hænge fast.
Energi pr. stk. 500 kJ (120 kcal)
Kulhydrat: 13 g
Fedt: 6 g,
Heraf mættet fedt: 1 g
Dagens julegodte:
4. december: Marcipan kugler med lakrids-figen-fyld
Artiklen indeholder affiliate-links.