Gå til hovedindhold

4. december: Marcipankugler med lakrids-figen-fyld

Opskrift på de lækreste små marcipankugler med fyld af lakrids og figen.

Opskrift på Marcipankugler med lakrids-figen-fyld

Opskrift på de lækreste små marcipankugler med fyld af lakrids og figen. 

Marcipankugler med lakrids-figen-fyld ca. 20 stk.

Ingredienser - Marcipankugler med lakrids-figen-fyld

Marcipankugler

200 g sukkerfri marcipan (eller lav din egen marcipan - se opskrift her)

100 g hakkede mandler

100 g mørk chokolade min 70 % kakaoindhold

Lakrids-figen-fyld

100 g tørrede figner

2 tsk. portvin eller appelsinsaft

2 tsk. lakridspulver (køb det her)

 

Fremgangsmåde - Marcipankugler med lakrids-figen-fyld

Lakrids-figen-fyld:

Skær fignerne i mindre stykker.

Blend dem i en minihakker eller foodprocessor med portvin eller appelsinsaft og lakridspulver, til du har en helt findelt og ensartet masse.

Del massen i 20 stykker og tril disse til små kugler.

Kom eventuelt lidt vand på fingrene, hvis massen klistrer meget.

Marcipankugler:

Skær marcipanen i 20 stykker.

Form en lille flad cirkel af hvert stykke, og læg en lakrids-figen-kugle på hver.

Tryk marcipanen rundt om fyldet og tril kuglerne helt runde.

Brun mandlerne i ovnen ved 180° i 5-10 min., til de er gyldne. Lad dem køle af. 

Smelt chokoladen og tril kuglerne først i et tyndt lag chokolade og derefter i mandlerne.

Læg kuglerne på bagepapir og lad dem køle af.

Opbevar kuglerne i en lufttæt beholder.

TIP Det er ikke nødvendigt at temperere chokoladen til kuglerne – chokoladen skal blot bruges til lige at få mandlerne til at hænge fast. 

Energi pr. stk. 500 kJ (120 kcal)

Kulhydrat: 13 g

Fedt: 6 g,

Heraf mættet fedt: 1 g

Dagens julegodte:

3. december: Æblechips

4. december: Marcipan kugler med lakrids-figen-fyld

Artiklen indeholder affiliate-links.