6. december: Konfektkage med appelsinjulienne
Opskrift på konfektkagestykker.
Bag dagens låge gemmer der sig en skøn opskrift på konfektkage med appelsinjulienne. Denne konfektkage har en smag af jul, og er nem at servere for gæster eller god at have i fryseren, hvis man bliver lækkersulten
Ingredienser - konfektkagestykker
(Ca. 24 portioner)
250 g fintrevet gulerod
80 g skummetmælkspulver
15 g kakao (gerne Valrhona)
120 g fintskårne dadler
30 g sukkerfri appelsinmarmelade
Flydende sødemiddel efter smag
1 tsk. vaniljekorn
15 g kakao (gerne Valrhona) - til glasur
1 tsk. sødemiddel - til glasur
½ tsk. vaniljekorn - til glasur
3½ tsk. vand - til glasur
Appelsinskal af 2 appelsiner
1½ dl vand - til appelsinjulienne
3½ tsk. flydende sødemiddel - til appelsinjulienne
Lidt vaniljekorn - til appelsinjulienne
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienserne til dejen grundigt sammen.
Fordel dejen i en form eller på et stykke bagefolie som er ca. 15x15 cm.
Dæk kagen med sølvpapir og bag den ved 150 grader i 2 timer. Vend den evt. de sidste 15 min. af bagetiden.
Rør glasuren sammen til en tyk kakaocreme.
Appelsinskal af 2 appelsiner strimles med et juliennejern.
Put appelsinskalden i en gryde med vand, sødemiddel og vanillekorn.
Appelsinskalden skal stå og småsimre uden låg til alt vandet er fordampet. Herefter lægger du det på et stykke køkkenrulle så det kan tørre.
Når kagen er bagt skal den køle helt af.
Herefter fordeler du chokoladeglasuren i et tyndt lag og skærer den ud i 24 konfektstykker og pynter med de søde appelsinjulienne.
Tip
Konfektstykkerne kan sagtens fryses, men de kan også holde længe i køleskabet
Energi-information pr. portion
Energi 38 kCal / 158 kJ
Fedt: 0 g
Kulhydrater: 6 g
Protein: 1 g
Kostfibre: 1 g