Gå til hovedindhold

6. december: Konfektkage med appelsinjulienne

Bag dagens låge gemmer der sig en skøn opskrift på konfektkage med appelsinjulienne.

Opskrift på konfektkagestykker.

Bag dagens låge gemmer der sig en skøn opskrift på konfektkage med appelsinjulienne. Denne konfektkage har en smag af jul, og er nem at servere for gæster eller god at have i fryseren, hvis man bliver lækkersulten

Ingredienser - konfektkagestykker

(Ca. 24 portioner) 

250 g fintrevet gulerod 

80 g skummetmælkspulver 

15 g kakao (gerne Valrhona) 

120 g fintskårne dadler

30 g sukkerfri appelsinmarmelade 

Flydende sødemiddel efter smag 

1 tsk. vaniljekorn 

15 g kakao (gerne Valrhona) - til glasur 

1 tsk. sødemiddel - til glasur 

½ tsk. vaniljekorn - til glasur 

3½ tsk. vand - til glasur 

Appelsinskal af 2 appelsiner 

1½ dl vand - til appelsinjulienne 

3½ tsk. flydende sødemiddel - til appelsinjulienne 

Lidt vaniljekorn - til appelsinjulienne

Fremgangsmåde 

Rør alle ingredienserne til dejen grundigt sammen. 

Fordel dejen i en form eller på et stykke bagefolie som er ca. 15x15 cm.

Dæk kagen med sølvpapir og bag den ved 150 grader i 2 timer. Vend den evt. de sidste 15 min. af bagetiden. 

Rør glasuren sammen til en tyk kakaocreme. 

Appelsinskal af 2 appelsiner strimles med et juliennejern.

Put appelsinskalden i en gryde med vand, sødemiddel og vanillekorn.

Appelsinskalden skal stå og småsimre uden låg til alt vandet er fordampet. Herefter lægger du det på et stykke køkkenrulle så det kan tørre. 

Når kagen er bagt skal den køle helt af.

Herefter fordeler du chokoladeglasuren i et tyndt lag og skærer den ud i 24 konfektstykker og pynter med de søde appelsinjulienne. 

Tip

Konfektstykkerne kan sagtens fryses, men de kan også holde længe i køleskabet 

Energi-information pr. portion

Energi 38 kCal / 158 kJ 

Fedt: 0 g 

Kulhydrater: 6 g 

Protein: 1 g 

Kostfibre: 1 g