Gå til hovedindhold

8. december: Trøffelruller med ingefær

Bag låge nummer 8 gemmer der sig en ikke så syndig opskrift på trøffelruller med dadler og ingefær.

 

Trøffelruller med ingefær

Bag låge nummer 8 gemmer der sig en ikke så syndig opskrift på trøffelruller med dadler og ingefær.

Opskriften giver ca. 10 stk trøffelruller.

Ingredienser 

100 g tørrede dadler

10 g kandiseret eller syltet ingefær

50 g hasselnødder

2 spsk. kakao

Pynt

25 g hvid chokolade

 

Fremgangsmåde 

Skær dadlerne i mindre stykker.

Skær ingefæren i små tern.

Blend dadler, ingefær, nødder og kakao i en minihakker eller foodprocessor, til du har en tyk og ensartet masse.

Del massen i to og rul hver del til en lang pølse på 25 cm. 

Skær hver af pølserne i 5 stykker.

Pynt: Riv chokoladen og tril trøffelrullerne heri.

Opbevar trøffelrullerne køligt i en lufttæt beholder.

TIP Du kan ikke blende massen i en blender eller med en stavblender, det er ingredienserne for tørre og for hårde til. Hvis ikke du har en minihakker eller foodprocessor, kan du hakke det hele meget fint med en god, skarp kokkekniv, til alt er helt findelt.

TIP I stedet for kandiseret eller syltet ingefær kan du bruge 2 tsk. fintrevet frisk ingefær.

Energi pr. stk. 300 kJ (70 kcal)

Kulhydrat: 12 g

Fedt: 3 g,

Heraf mættet fedt: 0 g

Dagens julegodte:

3. december: Æblechips

4. december: Marcipan kugler med lakrids-figen-fyld

5. december: Æbleskiver

6. december: Konfektkage

7. december: Brunkager

8. december: Trøffelruller med ingefær